Fagskole - Generell studiekompetanse

Til noen fagskolestudier kan du dekke opptakskravet med generell studiekompetanse.

Ikon for fagskole

Den vanligste måten å dekke opptakskravet til fagskolestudier er med relevant fag- eller svennebrev eller yrkeskompetanse, men til noen få fagskolestudier kan du dekke opptakskravet med generell studiekompetanse.

Du kan se hvilke studier som kun har krav om generell studiekompetanse i studieoversikten.

Hva er generell studiekompetanse?

Du kan oppnå generell studiekompetanse ved å fullføre og bestå Vg1, Vg2 og Vg3 fra studieforberedende utdanningsprogram, eller med et fireårig løp som gir deg yrkesteknisk og studiespesialiserende kompetanse.

Du kan også oppnå generell studiekompetanse ved å fullføre og bestå Vg3 påbygging til generell studiekompetanse etter at du har

  • fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra et yrkesfaglig utdanningsprogram eller
  • oppnådd yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev).

Du kan dekke kravet til generell studiekompetanse på andre måter

Har du ikke yrkesfag med påbygg eller vitnemål fra videregående, kan du dekke kravet til generell studiekompetanse på andre måter. Den vanligste måten er med 23/5-regelen. Du fyller minst 23 år i opptaksåret, har fullført og bestått studiekompetansefagene og har minst 5 års utdanning eller yrkespraksis.

Hvis du skal søke et fagskolestudium som krever generell studiekompetanse og du er usikker på om du har generell studiekompetanse, kan du ta kontakt med fagskolen du skal søke til.

 

Publisert 17. jan. 2020 10:12 - Sist endret 18. mars 2020 13:53