Fagskole - Om spesielle opptakskrav

Fagskolestudier har som oftest spesielle opptakskrav som kommer i tillegg. Et vanlig eksempel på et spesielt opptakskrav kan være at du må ha et relevant fagbrev, men det kan også være krav om bestemte sertifikater eller at du må bestå en opptaksprøve.

Ikon for fagskole

De fleste fagskolestudier har spesielle opptakskrav fordi det er viktig at du som skal studere på en fagskole har gode forkunnskaper på enkelte områder. For å studere "Bygg" kan det for eksempel være et krav at du har fag- eller svennebrev innenfor området "Bygg og anlegg".

Slik finner du ut om et fagskolestudium har spesielle opptakskrav

studieoversikten er alle studier merket med en kravkode under "Opptakskrav", for eksempel F-HEL-KLP0001 eller F-TEK-BYG0004. Her vil det stå hva opptakskravet til det aktuelle studiet er.

Hvis for eksempel opptakskravet til et fagskolestudium er relevant fag- eller svennebrev vil du som oftest finne en liste på fagskolen sine nettsider over hvilke fag-/svennebrev som er relevante. Klikk på "Mer om studiet" for å komme til fagskolen sine nettsider.

Du kan også ta kontakt med fagskolen du skal søke til.

Enkelte studier har opptaksprøver

Lurer du på om du dekker kravet?

Hvis du trenger mer informasjon om opptakskravet, eller om hvordan du dokumenterer at du dekker kravene, finner du mer informasjon på nettsiden til fagskolen eller så kan du kontakte fagskolen du skal søke til.

Publisert 17. jan. 2020 10:12 - Sist endret 20. sep. 2022 15:24